“Pörkölt ízét maga a kakas adja ám”

/, Kóstolda Blog/“Pörkölt ízét maga a kakas adja ám”

“Pörkölt ízét maga a kakas adja ám”

Legutóbbi vacsoránk igazán jó hangulatban telt. Sok dicsérő szót kaptunk, szinte zavarba ejtő volt. Az igazi érdem természetesen többek között a szakácsnőké. Annus 48 éves, egy fia és egy lánya van, lassan harminc éve áll a tűzhely mellett. Amikor a kakaspörkölt receptjét kérdeztem, az volt az első mondata, hogy “mi cigányok ösztön-főzők vagyunk”.
…és tényleg, sokszor vicces az a hangulat, ami egy-egy ilyen főzés alkalmával kialakul. Veszekedésnek is tűnhet, pedig cseppet sem az, csak vehemensen folyik a diskurzus arról, vajon legyen-e egy adott fűszer az ételben, hogy ki-ki hogyan látta otthon az édesanyjától. Ez történt tegnap is, mindenki beleadta a főzőtudását és a végeredmény jó lett, nagyon jó. Persze a hozzávalókat meg lehet tudni és az elkészítés módját is, de ha otthon próbálkozunk, lehet érdemes bevonni a párunkat, gyerekeinket. Mindenkinek lesz benne feladata. Kérlek add ide azt, pucold meg ezt, közben beszélgetünk, viccelődünk, kicsit kóstolgatunk, együtt vagyunk és akkor benne van az a plusz hozzávaló, aminek nincs neve, de az íze a Kóstoldában is érezhető.
– És mi az álmod Annus?
– Hát szeretnék egyszer a Bangó Margittal főzni!
Hmmm… sose lehet tudni, még ez is megtörténhet, mert Annus már egyszer főzött együtt Mautner Zsófival és nagyon tetszett neki a dolog.
Visszatérve a kakaspörköltre, hogy miért is lett ilyen jó, hát mert a beások nem rakják tele fűszerekkel, meg vegetával és mindenféle ízesítővel, mert “az ízét maga a kakas adja ám”.
Jó főzőcskézést!

Hozzávalók:
-kakas
-vöröshagyma
-házi zsír
-törött paprika
-só
-bors
-paradicsom
-paprika

… és persze víz amivel puhára főzzük.

Megosztás:
By | 2016-11-30T19:55:18+00:00 augusztus 28, 2015|Hírek, Kóstolda Blog|0 hozzászólás

About the Author:

Hagyj üzenetet