Hozzávalók
1 kg marhalábszár vagy csirke, vagy sertéshús, 1 kg vegyes zöldség, 1 db zeller, zellerszár, 1 kg krumpli, 2 fej hagyma, 1 kisebb fej fokhagyma, 2 evőkanál törött paprika, só, bors, babérlevél, 10 dkg sertés zsír, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 5-6 db száraz hüvelyes paprika, 2 kanál házi cseresznyepaprika krém Elkészítés
A felkockázott hagymát a zsíron megpirítjuk, majd rátesszük a megtisztított, összetört fokhagymát, törött paprikát. Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst és jól megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a felkarikázott zöldségeket, és együtt tovább dinszteljük. Beletesszük a babérlevelet, a zellerszárat, az erős paprikakrémet, egészben a zöldpaprikát, a paradicsomot, a száraz hüvelyes paprikákat és annyi vízzel engedjük fel, hogy jól ellepje. Lassú tűzön 1-2 órát főzzük, amíg a hús megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a kockára vágott krumplit és készre főzzük.

Hagyj üzenetet