Rólunk

/Rólunk
Rólunk 2016-11-30T19:55:10+02:00

szinesgyongy_logo

Üdvözöljük Honlapunkon!

A Színes Gyöngyök Egyesület a hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású emberek és családok részére biztosít szolgáltatásokat.

A romák között is fokozott hátrányokat elviselni kénytelen nők életminőségének és foglalkoztatási helyzetének javítása érdekében fejtjük ki  legfőképp tevékenységünket.

Programjaink és szolgáltatásaink által évente több ezer embert érünk el Baranya megye meghatározó roma szervezeteként.

2013-ban a budapesti amerikai nagykövet aktív állampolgárságért oklevéllel tüntette ki egyesületünket, ezzel elismerve a Baranya megyei romák, különösen a roma nők körében végzett tanácsadó, támogató és segítő tevékenységünket!

Bemutatkozó kiadványunk itt megtekinthető.

2012-ben elvégzett feladatainkról, lebonyolított fontosabb programjainkról ide kattintva bővebb információkat is olvashatnak, illetve a programokról készült fotókat az archívum menü pont alatt találhatnak.

Céljainkról és tevékenységeinkről bővebben is olvashat:

Céljaink, tevékenységeink
Közhasznúsági jelentés

Rólunk

A roma és hátrányos helyzetű nők és családjaik megerősítése; társadalmi elfogadásuknak, helyzetüknek és életkörülményeiknek javítása; a munka világába történő visszalépés támogatása és a romák esélyegyenlőségének megteremtése által, a roma kultúra és hagyományok megőrzése mellett.
Fontosnak tartjuk, hogy elősegítsük egy olyan társadalmi közbeszéd létrejöttét, melyben a hétköznapi szokások, közösségi normák, azaz a szélesebb értelemben vett kulturális értékek elismerhetővé válnak, értékként jelennek meg, illetve megértésükkel a konfliktusok és félreértések helyén valódi találkozások jöhetnek létre.