Hagyományos cigány receptek

Kóstolda Receptgyűjtemény
Fogadjátok szeretettel az elkészült Kóstolda Receptgyűjtemény elnevezésű kiadványunk. Reméljük hasznos lesz mindenki számára. Koszorúba gyűjtöttük az elmúlt egy év elkészített ételeit és azokat is, melyeket a jövőben tervezzük, hogy megfőzünk, megsütünk nektek, Önöknek. Reméljük ez [...]
Gulyásleves
Hozzávalók 1 kg marhalábszár vagy csirke, vagy sertéshús, 1 kg vegyes zöldség, 1 db zeller, zellerszár, 1 kg krumpli, 2 fej hagyma, 1 kisebb fej fokhagyma, 2 evőkanál törött paprika, só, bors, babérlevél, 10 dkg [...]
Bableves csülökkel és babfőzelék, ahogy mi készítjük
Hozzávalók 1 kg tarkabab, 1 füstölt csülök, 1 kg zöldség, 1 paszternák, 1 fej fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg sertés zsír, babérlevél, száraz hüvelyes paprika, bors Elkészítés Minden hozzávalót egy nagy lábasba teszünk, [...]
Punya
Hozzávalók: 1 kg liszt 1 ek só 2,5 dkg élesztő víz Elkészítés: A liszthez elkeverjük a sót, az élesztőt felfuttatjuk majd langyos vízzel kenyér állagú tésztát dagasztunk. Zsírozott tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon [...]
Lecsó – ahogy mi készítjük
Hozzávalók: 1 kg lecsópaprika 2 db paradicsom 1 kisebb fej káposzta zsír csirkehús, vagy sertésoldalas 1 mk törött paprika ízlés szerint só Elkészítés: A húst feltesszük párolni, majd zsírban lesütjük. Utána beletesszük a felvágott hagymát, [...]