Colleen Bell az Amerikai Egyesült Államok nagykövete látogatást tett Pécsett

/, Kóstolda Blog/Colleen Bell az Amerikai Egyesült Államok nagykövete látogatást tett Pécsett

Colleen Bell az Amerikai Egyesült Államok nagykövete látogatást tett Pécsett

13239486_10154207032403979_401854013180872745_n

 

Collen Bell az Amerikai Egyesült Államok nagykövete és Lisa Helfand kanadai nagykövet tettek látogatást Pécsett. Több hivatalos program után érkeztek el hozzánk.  Nagy volt a várakozás, mind tudtuk ez egy nagy dolog! Arcunkra volt írva az izgalom. Mikor aztán a nagykövet asszony belépett az ajtón, ezen a kis meszesi ajtón, megváltoztak a tekintetek.

Senkit sem hagyott ki a bemutatkozás köréről. Mi pedig hellyel és azokkal az ételekkel kínáltuk őket, amelyeket mindenki megkóstolhat a lakáséttermünkben.  Húsleves majd előételnek főtt hús fokhagyma mártással és paradicsom mártással, így kezdődött a menüsor. Az elmaradhatatlan cigány lecsó persze csak egy kis kóstoló gyanánt. Főételnek, a szintén jellegzetes kakas pörköltöt tálaltuk. Desszertként pedig a már méltán emlegetett asztalkörül futkosós rétest. Finom ételek és egy jó beszélgetés ebben egyeztek a vélemények, mely szerint ennyi is elég sokszor ahhoz, hogy emberek vagy emberek csoportjai közelebb kerüljenek egymáshoz. Zérótolerancia hangzott el többször is Collen Bell szájából. Ez az az attitűd, amivel viseltetnek az Államok, mindenfajta megkülönböztetéssel szemben. Legyen az faji, nemi vagy más jellegű. Természetes, kedves, nyitott és rendkívüli emberekkel volt szerencsénk megismerkedni a nagykövetasszonyok személyében. Érdeklődtek és méltatták munkánkat, küldetésünket. Ez a fajta megerősítés segíti az előre menetelt és azt a munkát, amit mi itt a régióban igyekszünk teljesíteni. Miszerint, változtatni igyekszünk a velünk szembeni  előítéletekkel, sztereotípiákkal. Collen Bell mesélt munkájáról, nagyköveti éltét megelőző tevékenységéről.  Bell asszony 4 gyermek édesanya és egy igazi elkötelezett filantróp.

Igazán barátira sikeredett a beszélgetés, sok mindent elárultak szokásaikról ételeikről a nagykövetek és arról a küldetésről, melyet ők maguk vállaltak, hogy eljutnak olyan részeire is Magyarországnak, ahol eddig még nem jártak amerikai nagykövetek.

Finom étel – hála szakácsnőinknek és segítőiknek –  jó társaság és már létre is jött egy híd, ami egy egész óceánt ívelt át, mégis olyan közel kerültünk egy pillanatra. Jó érezni a közös alapot, a hasonló szemléletet, attitűdöt, mondjuk ki, ilyen nagy emberek társaságában.

Megosztás:
By | 2016-11-30T19:55:12+00:00 május 19, 2016|Hírek, Kóstolda Blog|0 hozzászólás

About the Author:

Hagyj üzenetet