Önkéntes moderátor – Felhívás

/, Ifjúsági programok, Pályázatok, Programok, Tanácsadás/Önkéntes moderátor – Felhívás

Önkéntes moderátor – Felhívás

Önkéntes közösségi moderátorokat keresünk nemzetközi projektünkbe!

A Színes Gyöngyök Egyesület partnerként vesz részt az “Egy lépés előre – fiatalok és nők megerősítése a helyi roma közösségekben” című, az Európai Unió DAPHNE Programja által támogatott projektben.

A projekt főpályázója a bolgár Amalipe Központ az Interetnikus Párbeszédért és Toleranciáért, a projekt további partnerei : Drom Kotar Mestipen ( Spanyolország) és Sastipen ( Románia).

A projekt célja a roma fiatalok és nők megerősítése annak érdekében, hogy képesek legyenek megvédeni magukat az erőszaktól azáltal, hogy növeljük az érzékenységüket és a közösségen belül átfogó támogató folyamatokat indítunk el, védelmező környezetet alakítunk ki és támogatjuk a roma közösségek alulról szerveződő fejlődését és modernizációját.

A projekt bázisa a Gyöngyház Anyaklubunkban kialakított közösségfejlesztő “központ”, melynek moderátora és a vele együttműködő önkéntes moderátorok közösen segítik a projekt során kialakuló nőkből és fiatalokból álló csoportok fejlesztését.

Az önkéntes moderátorok feladatköre szerteágazó, a közösségi igényfelméréstől a programszervezésen át a mentori feladatok ellátásáig sokféle tevékenységet magában foglal. A konkrét tevékenységek a választott önkéntesek profiljához igazítva kerülnek meghatározásra.

Amit nyújtunk:

Az önkéntes moderátorok számára helyi képzéseket biztosítunk, mely nem csupán a projekt szakmaiságát biztosítja, hanem a moderátorok számára a későbbiekben is hasznosítható tudást ad.

Nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektben szerzett tapasztalat, a partnerszervezetek jó gyakorlatainak megismerése. A végzett tevékenységekről és elsajátított tudásról, képességekről ajánlólevelet biztosítunk.

 

Elvárásaink:

Nyitott és rugalmas személyiség.

Roma közösségek ismerete/érdeklődés a roma közösségek, különösen a nők helyzete iránt.

Előny:

Hallgatói jogviszony, elsősorban valamely társadalomtudomány szakon.

Korábbi tapasztalat mentori, facilitátori tevékenységekben.

Beás/lovári nyelvtudás.

Jelentkezni az alábbi email címen lehet: info@szinesgyongyok.hu. illetve személyesen, előzetesen telefonon egyeztetett időpontban, a Komját A.u.12. sz alatt található irodánkban.

Tel.szám: 72/210-142

Megosztás:

About the Author:

Hagyj üzenetet