Kóstolda recept

/, Kóstolda Blog/Kóstolda recept

Kóstolda recept

Végy egy kiló lisztet tégy bele hat tojást.
” Nem, nem lányok. Állj! ” Sütünk, főzünk csak most szavakból, emlékekből, történetekből. Átgyúrjuk életté, jó? Nem is rossz ötlet átírni a drámákat komédiákká más út nincs is. …és hogy miből lesz a cserebogár, a mi receptünk ez.

Hozzávalók:

Végy egy jól érett társadalmi problémát
Hámozd le a héját
Kockázd apróra
Dobd bele a nyers hozzávalókat a közösségi térbe
Egy csipet empátia egy marék kitartás
…. és sok – sok munka
A platni mellől nem szabad felállni
A végeredmény magáért beszél

Elkészítés módja:

Végy egy jól érett társadalmi problémát. Hát ez adott volt az utcán hevert, a földön csak le kellett hajolni érte. Van. Létezik. Létjogosultsága pedig vitathatatlanul megérett. Hámozzuk le? Hámozzuk, hámozzuk jó sokáig, jó régóta. Igazából csak annyi az egész, hogy nem csukjuk be a fülünket, ilyen egyszerű. Azután minél tovább aprózzuk, minél többet hallgatjuk, annál többet tudunk róla, hiszen az információ elengedhetetlen hozzá. …és most kell belerakni a csipet empátiát, hát itt erre felé terem bőven belőle, sok neve van egyik sorstárs. Ha viszont nincs otthon sajnos nem tudom, hogy kell beszerezni, de egy történet eszembe jut erről. Valaki egyszer egy meseterápiás foglalkozáson megkérdezte, hogy azt nem érti a mesében, miért kell a történet főhősének, a királyfinak szegény gúnyát öltenie, hogy elinduljon megtalálni a kérdéseire a választ. Mondhatnám hogy szerencsés, hogy nem tudja miért, de nem teszem. Akin már volt szegény gúnya tudja miért kell. Egész más a világ onnan nézve akárhová is jut el az ember fia meg a lánya. Minden ami az út során ér, végül a hasznunkra válik, nem veszteség. Csakhogy a királyi ruha nem engedi látatni a teljes valóságot, a szerénység viszont igen, de nevezhetjük empátiának is akár. Ha látni akarod, látni fogod! Még mindig nem vagyunk kész. Türelem. Ez még kevés. Most jön a dagasztás, a kemény munka. Egyik rész sem kihagyható, ahogy az se hogy “a platni mellől nem lehet elmenni” azaz nem szabad az eredeti célt soha szem elől téveszteni, ez a motorja a dolognak, olyan mint a sütemény lelke. A motiváció a siker kulcsa. Ha ez elvész, oda minden amiért eddig dolgoztunk….és végül, de abszolút nem utolsó sorban azt sok jót mindig vissza kell forgatni, visszaadni. Akkor az eredmény tényleg magáért beszél. Együtt ehetjük meg, örömmel azt a sok jót, amit jól kifőztünk belőle!

Sok sikert a főzőcskézéshez.

Kóstolda csapata

Megosztás:
By | 2016-11-30T19:55:13+00:00 október 9, 2015|Hírek, Kóstolda Blog|0 hozzászólás

About the Author:

Hagyj üzenetet